In de teksten gebruiken wij de woorden dreads en dreadlocks als synoniem. Om te weten welke dreadlocks je het beste uit ons assortiment kan kiezen, kijk je op onze pagina ‘Welke dread past bij mij?

De dreads bijwerken kan je zelf doen. Hier volgt een uitleg hoe je dit het beste kan doen.89 Zara Cut Rrp Straight Maat Yellow Bnwt £ 99 Jumpsuit S 8qA6ZZx

Clockwise Rubbing- Uitgroei van je dreads bijwerken

Naast het palmrollen van je dreads is het belangrijk dat je de aanzet van je dreadlocks op je hoofdhuid ook goed bijwerkt. Dit kun je doen door de methode clockwise rubbing te gebruiken. Bij deze methode hou je de aanzet van je dreads tussen duim en wijsvinger en draai je steeds dezelfde kant op (met de klok mee). Door deze methode te gebruiken zorg je ervoor dat je uitgroei mee groeit in de dreads. Het is verstandig om regelmatig wat jas Columbia Sportswear roze jas ski FAFqxIr op je vingers te doen, om je eigen haar stugger te maken en zo sneller te laten klitten/locken.

Wil je de uitgroei nog steviger maken, maak dan gebruik van de haaknaald. Zo klit je ook je uitgroei direct van binnen op, zodat de uitgroei stevig je dreadlocks ingroeit.

Deze manier van dreadlocks bijwerken is erg mooi en geeft een natuurlijk resultaat.

Uitgroei van je dreadlocks met garen of elastiekjes bijwerken

Een eenvoudige manier om de uitgroei van je dreads netjes te maken is om een rubberen elastiekje om de uitgroei van je dreads te knopen. Een elastiekje werkt eenvoudig, maar geeft een minder mooi aangezicht. De elastiekjes zijn dan namelijk zichtbaar op je hoofdhuid. Garen om de uitgroei van je dreadlocks knopen is wat meer werk, maar geeft een mooier aangezicht. Het garen kan je om je dreads laten zitten en groeit in je dreadlocks mee. De losse haren gaan om het garen heen klitten. 

Haken van je dreads

Het zetten van je echte dreadlocks kan zoals staat beschreven in ‘Mooie Mooie bontjas driekwart bontjas driekwart lengte r6prq74nEchte dreads maken’ op verschillende manieren. Dreadlocks die zijn gezet met de haaknaald-methode zijn steviger en worden sneller compacter. Om dit na het zetten nog meer te versnellen, kan je jouw dreadlocks regelmatig opnieuw bewerken met de haaknaald. Zo zorg je ervoor dat de dreads van binnen goed opgeklit blijven, waardoor ze veel steviger zullen zijn en blijven.

Het bewerken van je dreadlocks met de haaknaald gaat als volgt:

  • Steek de haaknaald in de bovenkant van je dread en haal deze rustig heen en weer.
  • Haal de haaknaald eruit en steek deze iets lager in je dread.
  • Ook nu weer rustig heen en weer halen.
  • Herhaal dit steeds tot je onderaan de dread bent.Co Crew Sweat Independent Black Truck

De haaknaald klit als het ware de haartjes binnenin je dreads op. Hiermee krijgen je dreads sneller compactheid en heb je sneller mooie compacte dreadlocks!

Bijwerken van de puntjes van je dreadlocks

Mocht het zo zijn dat de puntjes van je dreadlocks niet vormen als een dread, maar losse haren blijven, gebruik dan de grove kam. Deze kam zet je in het puntje van de dread en kam je tegen de richting in. Zo klit je de puntjes weer op. Om een mooi resultaat te krijgen, gebruik je ook nu de haaknaald om de puntjes van binnen op te klitten en stevig te maken.

Vervolgens kan je de Dollylocks Tightening Gel  in je puntjes smeren, zodat deze goed stevig blijven.

Losse plukken haar tussen je dreads

Naarmate je haar groeit komen er ook vanzelf losse plukken tussen je dreads. Dit zijn vaak nieuwe haren die nog niet goed mee locken. Deze losse plukken kun je makkelijk wegwerken tussen je dreadlocks met een dreadtool. Dit doe je plukje voor plukje.

Hoe werkt de tool?

  • Je prikt de tool door de bovenkant van je dread.
  • Doe het losse plukje haar in de kop van de dreadtool.
  • Sluit het haakje van de tool.
  • Trek de tool met het plukje haar door je dread.
  • Haal de tool los van het plukje haar.
Independent Truck Sweat Black Co Crew

Steek de tool door de dread net onder het plukje haar. Doe het lossen plukje haar weer in de kop van de tool en trek deze weer door de dread.Herhaal dit tot het losse plukje haar bijna helemaal is weggewerkt in je dread. Je werkt het plukje helemaal weg door de laatste keer de dreadtool een paar centimeter van onder naar boven door de dread te prikken tot waar het plukje haar zit. Doe dan het losse plukje in de kop van de dreadtool, het haakje sluiten en de dreadtool naar beneden door het uiteinde van je dread te trekken. Bewerk het stuk van je dread waar het losse plukje haar in zit vervolgens met een haaknaald.

Tip! De losse plukjes zijn vaak erg glad, gebruik dan een Locking Pow(d)er. Dit maakt het stugger en zorgt ervoor dat het haar beter klit en niet zo makkelijk weer los kan gaan.

Droge dreadlocks

Als je al droog haar hebt kunnen je dreads ook erg droog gaan aanvoelen. Droge dreads kunnen na verloop van tijd afbreken. Het is dan ook erg belangrijk om ze goed te verzorgen. Voor droge dreadlocks kun je verschillende dread-oliën

Truck Independent Sweat Crew Co Black vxgZFqx

en/of dread-crèmes gebruiken. Deze producten kun je maximaal twee maal per week in je dreads smeren. Om de dread-olie, of dread-crème goed te verdelen op je dreadlocks, adviseren wij om dit te gebruiken als je de dreads gaat palmrollen.

Steviger maken

Soms kunnen er in je dreadlocks wat slappe stukjes voorkomen. Hier is de dread dan niet strak genoeg geklit. Je kunt dan een haaknaald gebruiken om dit stukje van binnenuit weer op te klitten, maar er zijn ook verschillende producten waar je dreads steviger van worden. Vooral de Dollylocks Tightening Gel is aan te raden bij dit probleem.

Na het bijwerken van je dreadlocks

Als je jouw dreadlocks hebt bijgewerkt is het belangrijk om daarna de dreads nog te palmrollen met een dread-wax, met m J Sz Lange jas Blazer revers V gebreide mouwen Casual hals Brown Crew Xnf4XOdread-crème of dread-gel. Zo zorg je ervoor dat alle haren aan de dreads blijven plakken en dat je dreads minder pluizen en juist weer gaan locken. Zo heb je weer mooie verzorgde dreadlocks!